Üks allikatest, millest joogivett saadakse, on põhjavesi. Joogivee usaldusväärse seire tagamiseks mõõdetakse ja jälgitakse erinevaid parameetreid. Üks tähtsamaid parameetreid on pH väärtus.
Flokulatsioon on joogivee töötlemisel kasutatav protsess, mille eesmärk on vähendada olemasolevat hägusust. Siinkohal koaguleeritakse veest äärmiselt peened osakesed. Lisaks hägususele tuleb mõõta ja jälgida ka sisu taset ja vooluhulka flokulatsiooniseadmes.
Tahke aine ja hägusus, mis tekib flokkimise tulemusena, saab eraldada settimise teel. Siin jälgitakse vee kvaliteeti juhtivuse ja pH väärtuse kaudu. Kui pH-väärtus on optimeeritud orgaaniliste ja mitteorgaaniliste ainete flokkulatsiooniks, reguleeritakse see pärast flokkulatsiooni eraldamist ja enne filtreerimist uuesti.
Filtreerimine kirjeldab protsessi, mille käigus saab vees või reovees sisalduvat tahke aine ja vedeliku segu filtrite abil eraldada või eraldada. Tõhusaks filtreerimiseks on vajalik rõhu jälgimine enne ja pärast filtrit.
Desinfitseerimine kas eemaldab mikroorganismid veest või tapab need. Kloor on kõige sagedamini kasutatav desinfitseerimisvahend joogivee töötlemiseks. Vastavalt reeglile „nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik“ tuleb pidevalt jälgida kloorisisalduse kontsentratsiooni ja annustamist.
Puhastatud joogivett hoitakse mahutites. Nende mahutite tase nõuab pidevat järelevalvet. Mahutid ei tohi ju olla tühjad ega ülevoolavad, kuid tõhus joogiveevarustus peab olema tagatud.