Õlu kuulub kümne parima alkohoolse joogi hulka, mis rõõmustab oma erilise maitsega. Seda on arvukalt erinevaid sorte ja maitseid - olgu see siis Pilsner, Export, Lager või Helles. Üks neist on maitsev JUMO juubeliõlu, mis loodi meie turusegmendi juhi retsepti järgi, kasutades Magnum, Ariana ja Saphir humalat, et tähistada ettevõtte 75. aastapäeva. Ja see pole kaugeltki kõik. Lõppude lõpuks on spetsiaalselt selle pruulimisprotsessi jaoks ette nähtud majasisene pruulimisjaam. See pruulikoda tagab toote kõrge kvaliteedi ja tõelise maitseelamuse kõigi komponentide täiusliku koostoime kaudu.
Õllepruulimise protsessis tuli kõik JUMO lahendused, mis on olulised õlletööstuse jaoks, kombineerida kompaktsesse tehasesse, mida saaks kasutada lisaks juubeliõlle valmistamisele ka demonstratsiooniks. Samuti pidid kõik protsessid olema automatiseeritud, jälgitavad ja visualiseeritud ning neil pidi olema kõrge protsessi- ja toiduohutuse tase. Pärast pruulimist pidi olema võimalik CIP-puhastus.
Õlletehase rakendamine
Õlletehase rakendamine
Otsides vajalikke inseneriteadmisi ja piirkondlikku õlletehast, mis suudaks sellise tehase ehitada ja ka juubeliõlut pruulida, leidsime kiiresti kaks ettevõtet: (1) Burkard und Gärtner (B+G), mis on spetsialiseerunud süsteemide projekteerimisele ja tehase projekteerimisele, ja (2) HUNFELT BRAEU, mis on noor õlletehas Fulda lähedal. Õllepruulikojas kasutati 13 uuenduslikku JUMO komponenti, mille tulemusel tagati väga tõhusad protsessid ja meeldiva mõrkja noodiga kuldkollane Pilsner.
Lisaks keedukatlasele, keedukoldele ja virde keedukoldele oli tehas varustatud ka kuumaveepaagiga. Kõik mahutid, välja arvatud lauterduss, köetakse elektriliselt nende siseseinte kaudu - kütteelementide juhtimiseks kasutatakse JUMO TYA 202 võimsusregulaatoreid.
Kasutatud andurid paigaldati tehasesse protsessiühendustega G ½ (hügieeniline), JUMO PEKA (EHEDG-sertifikaat) ja klamber. Seejärel integreeriti need ühepaarilise Etherneti (SPE), IO-Linki või 4-20 mA signaali kaudu.
Kuumaveepaagi, keedukannu ja virde keedukannu taseme mõõtmisel kasutatakse hiljuti välja töötatud JUMO DELOS S02 rõhuandurit. Rõhkude erinevuse mõõtmine laagerduspaagi tilgapõhja all toimub JUMO TAROS S46 H diferentsiaalrõhuanduriga.
JUMO flowTRANS US W02 kasutatakse põhi- ja järelvalu koguse mõõtmiseks. Vürtsijahuti väljalaskeava juures mõõdab uus JUMO flowTRANS MAG H20 nii summaarset vooluhulka kui ka temperatuuri. Temperatuuri vastavates mahutites määratakse JUMO dTRANS T1000 abil.
Vee/CIP-funktsiooni ja meski/virde pumpades kasutatakse kuivkäigu kaitseks JUMO ZELOS C01 LS tasemelülitit.
Tehast juhitakse JUMO variTRON 500 touch (puutepaneeliga automaatikasüsteem) ja JUMO smartWARE SCADA (tarkvara protsessi jälgimiseks ja juhtimiseks) abil.
Üksikute õllesortide retsepte saab intuitiivselt ja ilma programmeerimisoskusteta konfigureerida, kasutades brauseripõhist tarkvaralahendust JUMO smartWARE Program. JUMO smartWARE Evaluation, teine tarkvaralahendus, võimaldab ka kõigi protsessiparameetrite salvestamist, nii et pruulimisprotsessi saab hinnata ja kontrollida automaatse partiiaruandega.
CIP-puhastuse ajal määrab JUMO digiLine CI HT10, induktiivse juhtivusanduriga peaandur, erinevate puhastusvahendite kontsentratsiooni temperatuurikompenseeritud juhtivuse kaudu kuumaveepaagis. Vastavaid CIP-funktsioone saab konfigureerida ja kontrollida eespool nimetatud JUMO smartWARE programmi ja JUMO smartWARE hindamise abil.
Õlletehas: JUMO ja B+G koostöö
The plant is controlled via the JUMO variTRON 500 touch (an automation system with touch panel) and the JUMO smartWARE SCADA (a software for process monitoring and control).
Recipes for individual beer types can be configured intuitively without programming skills using the browser-based software solution JUMO smartWARE Program. JUMO smartWARE Evaluation, another software solution, also enables the recording of all process parameters so that the brewing process can be evaluated and verified with an automated batch report.
During CIP cleaning, the JUMO digiLine CI HT10, a head transmitter with an inductive conductivity sensor, determines the concentration of the different cleaning media via the temperature-compensated conductance in the hot water tank. The respective CIP functions can be configured and verified via the above-mentioned JUMO smartWARE Program and JUMO smartWARE Evaluation.
Tehase planeerimine intelligentse 3D-CAD-mudeli ja tootmismeetodite, näiteks orbitaalkeevitustehnoloogia, alusel tähendas, et projekt, millega tegelesid peamiselt B+G praktikandid, valmis vaid mõne kuuga.
Tulemuseks oli kompaktse konstruktsiooniga, täielikult roostevabast terasest valmistatud täisautomaatne pruulimisjaam, mille tootmisvõimsus on 100 liitrit külma virret ja millel on automaatne CIP-funktsioon (Cleaning in Place). Pruulimisjaam on klassikaline 3-kohaline keedumaja koos lauterpanniga. Potentsiaalne pruulimisvõimsus on ligikaudu 100 liitrit. Sõltuvalt õlletüübist vastab see umbes 20 kg linnaste valamisele.