Õlletootmine

Siit leiate protsessipõhist mõõtmistehnoloogiat oma õlletehase rajatiste jaoks. Üksikasjalike illustratsioonide ja kirjelduste abil näitame, kuidas on võimalik realiseerida sensor- ja automaatikalahendusi meskitankide, laagerdussõlmede, virdekatelde, virdajahutite, samuti käärimis- ja säilitustankide jaoks. Saate teada, kuidas andurid, kontrollerid ja automaatikasüsteemid aitavad muuta kogu pruulimisprotsessi usaldusväärsemaks, tõhusamaks ja jätkusuutlikumaks.

Brewhouse control system

Our system, which is based on the JUMO variTRON and JUMO smartWARE Program, enables the autonomous control of mashing, lautering, and wort boiling. This way, the next batch can be mashed while the wort is boiling. At the same time, all the necessary data such as temperature, pressure, pH value, flow, and stirring speed is monitored and recorded using JUMO smartWARE Evaluation.

Mash tun

Keeduklaasi valmistamisel keedukatlas on oluline temperatuuri täpne mõõtmine ja kontrollimine. Siin läbib linnase ja vee segu kindlaksmääratud temperatuuri-aja programmi, et linnases sisalduv tärklis laguneks suhkruks. Temperatuuri väga täpne kontroll võimaldab protsessi käigus saavutada suure suhkru saagise.

Lauter-tunnel

Laagerdamise käigus eraldatakse linnaste kestad, kasutatud terad, virsast. Siinkohal toimib kasutatud tera filtrina. Maitse pumbatakse ja ringlusse lastakse, kuni kestadest on moodustunud filtreerimiskihi. Segistit reguleeritakse rõhkude erinevuse abil, et filtreerimine oleks tõhus.

Virde katel

Vürtsi keetmine ekstraheerib humalast aromaatsed komponendid. Samal ajal aurustatakse kõik komponendid, mis võivad põhjustada õlle halba maitset. See vabastab virde muudest settel olevatest ainetest, mis kõrge temperatuuri juures denatureeruvad ja eralduvad. Virde keetmise positiivne kõrvalmõju on virde steriliseerimine.

Vürtsijahuti

Pärast klaarimist whirlpoolis või filtreerimise teel tuleb virre võimalikult kiiresti käärimistemperatuurini maha jahutada. Ka siin on aja ja temperatuuri parameetrid äärmiselt olulised. Virde voolukiirust reguleerib virde temperatuur. Mida soojem on virre, seda aeglasemalt voolab see läbi jahuti.

Kääritamise ja ladustamise mahuti

Kääritamise ajal seguneb virre teatud koguse pärmirakkudega. Käärimisprotsessi alguses õhutatakse pärmi hästi ja seejärel kääritatakse pärmi jaoks optimaalsel temperatuuril. Järgmise ladustamise ajal korjatakse pärm ja rohelist õlut hoitakse teatud temperatuuril ja kindla aja jooksul, sõltuvalt õlletüübist.